Jump to content

Recommended Posts

Merhaba,

Arkadaşlar çok uzun yıllar private serverlarda oyun oynadım. 3 5 büyük örneğin haricinde 1 yılı aşan server nadir oluyor. 

Myko eksikliğinde ve pandemi nedeni ile Profko tarihinin en kalabalık zamanlarını yaşadı. Halen de yaşıyor.

Lakin bir kaç arkadaşımı oyuna başlattığımda farkettiğim zorluklardan bahsedeceğim. Bunların user kaybına neden olduguna inanıyorum.

 

Lvl konusu zordu çıkan exp itemleri ile çözüldü. Bence daha da kolay olabilir sonucta 72 lvl olmak artık önemli bir detay değil. Yaratıkların exp oranları daha da arttırılabilir.

Arkadaşımıza elimizde bulunan 4 parça chitin 7 yi verdik.  Ammavelakin iş eksik bir parçayı bulmak olunca pazarda bulunmadığını farketik. Bu durum dün item basmak isteyen bir arkadaşımın 3 gündür bende bulamıyorum ya cok abartı fiyat yada hiç yok demesinden dolayı eski zamanlardaki kimsenin adam akıllı farm yapıp kimsenin +7 ye item basmak istememsi olayının etkilerinin tekrar hissidildiğini anlatmış oldu.

Evet malesef serverın baslarında yapılan farmlar ile servera giren itemler sayesinde ve +6 itemlerin satılıyor olması sebebi ile cok fazla upgrade yapıldı.

Serverda+8 itemin dengesinden memnunum ve bir çok arkadaşımda memnun ama +7 item yok denecek kadar az.

Gelelim 2. mevzuya. Ben baya itemli charım ve genelde droplarımı arkadaşıma verdim. Ama ne mümkün masrafa yetişmek.

Dual shard 7 = 14 gb
+7 armor set = 7 gb
+0 dual rol rol = 5 gb

wing of baba = 6 gb
Ft set = 7 gb
 

Küperi cz ye cıkmak ve bir şeyler farmlamak için aciliyet saymıyorum. ama Minooor gibi full item sabah akşam 2 3 rogue farm slotu basanlara karsı en azından town cekecek vakti bulacağı item bunlar.

 

Toplamı = 39 - 40 gb

 

Bu paranın normal olarak kasılması için hopgoblin gibi slotlar soylenecektir ama genelde orada güzel itemli charlar farm yapıyor. +1 item kasssa cok az farmer var ve kimse clan dışı yada itemsiz  genelde alınmıyor. Hadi kastı +1 satılmıyor hatta +6 da satılmıyor bassa cok şans işi emeklerinin baoşa gitmesin riski var. 

Buna istinaden. 

Md, glave , chitin vs gibi itemlerin midle class gurubuna girmesi ve upgrade oranlarının bir mikar arttırılması olumlu olabilir gibi düşünüyorum.

Hatta ilerde mid class itemlerine +9 upgradesi açarak ara geçiş için değerlendirilebilir.

 

Unutmayın serverları daima güncel oyuncular ayakta tutar.

 

Maxko

Playko4u

 

gibi çok uzun soluklu serverlarda 3 yılında dahi o gün baslayan yada yakın zamanda baslayan onlarca insanla tanışılabiliniyordu. 

Bundan dolayı artık bu sever için geç sözünün edilmediği bir server havası yakalanması çok önemli.

Ben itemli bir char olarak aradaki farkın kapanmasına asla üzülmem ama user kaybı daha üzücü olacaktır.

 

İyi forumlar.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

doru.

şu anda dm farmı yapmak için bir neden yok. slotlar bomboş. droplar iyi olsa da upgrade rate çok kötü ve buglu. 25 tane itemi +7 ye yaktığımı biliyorum. 1 gün farm yapıp 0 itemle çıkmanız çok muhtemel. ayrıca itemlerin hepsi +1 çıkınca bunların hepsini +3 +4 basmak büyük zaman kaybı görüldüğü için insanlar uğraşmak istemiyo.

bifrost itemleri ve bazı itemler uçuk durumda. ayrıca aynı itemin +7 si +8 i arasında bile uçurum var. yeni başlayanı geç ortalama bir oyuncu bile bu itemlere ulaşamıyor. dediğin gibi standart itemlere ulaşmak için bile 40gb lazım ve safe farm slotu olmayınca bu şartlarda haftalar alabilir ve kimse o kadar süre shard 7 alayım diye sabretmez.

acilen beginner itemlerin gelmesi, bifrost moblarının cz ye eklenmesi ve dm-titan farmının cazip hale getirilmesi lazım

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

I'll write in english since i think it will be easier for administration to understand it.

My friend decided to start the server with an assassin character, he started while we all at work and tried leveling by himself. But at his first 30 levels, he couldn't find a single dagger. He had to spend his 500k chicken reward to 2 non-upgradable daggers.

Goblin set is ok. But why would you not put a starter "basic" weapon to all classes? I really don't understand this. This needs an explanation. Seriously WHY?

Don't tell me about +8 stilettos. He had like tens of others, but no single stiletto dropped. 

It's really hard for us to keep our friends interested in when they are complaining about most basic things. This is madness.

Plus I agree with almost everything in this topic, except +9s.

It's really hard to do progress, and especially if you are taking care of a group of people like a clan. This is my first time playing in this server, i've been really close to el-morad kings. Both of them stopped playing while they are still KINGS. 

Edited by Outrun
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bunları neden kişiler önerdikten sonra yapılıyor ki zaten.Şunları onların düşünmesi lazım yapması lazım yap farmı kolay yeni gelenlere kolaylık sağla bunları nasıl yapabilirim deseler zaten bu dediklerinizi uygularlar ama yok.Zone mykoda ayınısnı yaşadım sonradan başlayıp bi bok yapmadım lvl 72 bile 1 haftada oldum bıraktım.Yeni gelenlerde bunu yaşayacak yaşar herkes bunun farkında ama illa buraya başlık mı açılacak.Açan kişiler sayesinde mi dönecek bu şeyler bu açan kişiler böyle yorum yapanlar zaten serverın gelişmesini isteyenler bunları dikkate almak lazım ve kendilerinin de bu gelişmesini isteyenler kadar düşünmesi lazım hatta kadar değil düşünmek zorunda...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...